Bibó István 70. születésnapi köszöntése

Bibó Istvánt, a magyar építészettörténet kiemelkedő kutatóját, a jelentős pedagógust és iskolaalapítót 70. születésnapja alkalmából köszöntötték pályatársai, tisztelői és barátai a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai dísztermében a CentrArt Egyesület, az egyetem, valamint a Sylvester János Protestáns Gimnázium és Protestáns Gimnázium Egyesület szervezésében.
Köszöntőt mondott Zsengellér József tanszékvezető egyetemi tanár, az egyetem Hittudományi Karának dékánja, Békési Sándor egyetemi docens, az egyetem Szenczi Molnár Albert Egyházművészeti Intézetének vezetője, Sisa József művészettörténész, az MTA doktora és az MTA Művészettörténeti Kutatóintézetének munkatársa, Kerny Terézia művészettörténész, az MTA Művészettörténeti Kutatóintézetének munkatársa, valamint Székely Miklós, a CentrArt Egyesület elnöke.
A köszöntők után Tóth Áron, a CentrArt Egyesület tudományos titkára átadta Bibó Istvánnak az egyesület által a tiszteletére kiadott “És az oszlopok tetején liliomok formáltattak vala – Tanulmányok Bibó István 70. születésnapjára” című tanulmánykötetet.
A könyv átadása után Bibó István köszönő szavai következtek, majd a Sylvester János Protestáns Gimnázium és Protestáns Gimnázium Egyesület egy ajándékot nyújtott át az ünnepeltnek. A gimnázium tanári karának vezetésével ezek után az ünneplők a 134. zsoltár eléneklésével köszöntötték Bibó Istvánt, majd Zólyominé Cs. Katalin előzetes bejelentését követve az előtérbe vonultak, ahol a gimnázium süteménnyel és borral vendégelte meg az egybegyűlteket.
Az ünnepség lebonyolításában közreműködött a Károli Egyetem részéről Dull Krisztina, a CentrArt Egyesület részéről Deákné Oszkó Ágnes Ivett, Horogszegi Tamás, Prajda Katalin, Rákossy Anna, Rozsnyai József, Schmidt Péter, Szerdahelyi Márk, Székely Miklós, Tóth Áron, Tüskés Anna és Veress Ferenc, a Sylvester Gimnázium részéről pedig Avar Gáborné Piroska, Biró Zsolt , Borsosné Kálmán Outi, Gősiné Ravasz Eszter, H. Vendégh Andrea, Kádár Lászlóné Dóra, Kiss Kornélia, Kovácsné Thomann Mónika, Kristófné M. Emőke, Laborczi Zsuzsa, Lindner Gusztávné Klára, Randrianantroandro Nirina, Szilágyi Ottilia és Zólyominé Cs. Katalin.
2011. december 19.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC Bibo1