FMK VI.

Fiatal Művészettörténészek VI. Konferenciája
Esztergom, 2017. október 27–29.

logok

A CentrArt Művészettörténészek Új Műhelye Közhasznú Egyesület (Budapest), az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány (Kolozsvár) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar szervezésében 2017. október 27–29-én kerül sor a Fiatal Művészettörténészek VI. Konferenciájára Esztergomban.

A rendezvény egy konferenciasorozat hatodik állomása: a Fiatal Művészettörténészek I. Konferenciáját 2007 őszén, tíz évvel ezelőtt, az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány szervezte meg Kolozsvárott. 2009-ben a CentrArt Egyesület csatlakozásával a kezdeményezés nemzetközi konferenciasorozattá bővült, ugyanakkor döntés született arról, hogy a jövőben váltakozva zajlik magyarországi, illetve erdélyi helyszíneken. Az ülésszaknak 2011-ben Marosvásárhely adott otthont a Maros Megyei Múzeum támogatásával, 2013-ban vendéglátónk a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (Művészettörténet és Elmélet Tanszéke) volt. Két évvel ezelőtt pedig a konferencia az eseménysorozat indulási helyszínén, Kolozsvárott került megrendezésre.

A konferenciára végzett egyetemi hallgatók, MA hallgatók, doktoranduszok és fiatal kutatók jelentkezhetnek, művészettörténeti kutatásaik új eredményeivel. A konferencián maximum 40 fő részére tudunk előadási lehetőséget biztosítani. Téma és korszakmegkötés nincs, ugyanakkor a szervezők az idei konferencia programjában örömmel veszik a helyszínhez, Esztergomhoz kötődő művészeti kérdések tárgyalását és különösképpen az építészettörténet, illetve a műemlékvédelem tárgyköréhez kapcsolódó előadásokat. Ezek időtartama legfeljebb 20 perc. A PPKE BTK biztosítja az előadótermeket és részt vállal a költségekben, a CentrArt Egyesület a szakmai program összeállítása mellett fedezi a résztvevők helyszíni étkezését és szállását a konferencia időtartama alatt. A MNM Esztergomi Vármúzeuma és a MNM Balassa Bálint Múzeuma vezetést biztosít kiállítótermeiben.

Jelentkezni 2017. szeptember 3-ig lehet a jelentkezési ív (letöltés) kitöltésével (benne az előadás max. 1000 leütésnyi szinopszisával).

Jelentkezés, információ: centrart@centrart.hu

A konferencián elhangzott előadásokból az Egyesület tanulmánykötetet készül megjelentetni, a kéziratokat a 2018. február 5-ig várjuk. A formai követelményeket a jelentkezés lezárulta után elküldjük előadóinknak.