Korábbi évek

A CentrArt Ösztöndíj korábbi kiírásainak nyertesei és témáik

A 2010. évi első CentrArt Ösztöndíjat Dénes Mirjam, az ELTE-BTK művészettörténet szakos MA hallgatója kapta, Japonizmus a magyar színházi jelmez és díszlettervezésben (1900-1940) című szakdolgozatához kapcsolódó milánói kutatáshoz.

A 2011. évi második CentrArt Ösztöndíjat Sebestyén Ágnes, az ELTE-BTK művészettörténet szakos MA hallgatója kapta, A modern magyar építészeti fotográfia kezdetei című szakdolgozatához kapcsolódó londoni kutatáshoz.

A 2012. évi harmadik CentrArt Ösztöndíjat Szakálos Éva és Finy Heidi, a PPKE-BTK művészettörténet szakos MA hallgatói kapták megosztva, egy erdélyi és egy felvidéki középkori magyar freskóciklushoz kapcsolódó kutatáshoz.

A 2013. évi negyedik CentrArt Ösztöndíjat Mezei Emese, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem művészettörténet szakos MA hallgatója kapta középkori felvidéki kályhacsempékhez kapcsolódó, iparművészeti és mentalitástörténeti szempontból is fontos kutatásához.

A 2014. évi ötödik CentrArt Ösztöndíjat Vécsei Hunor, a Babeş–Bólyai Tudományegyetem művészettörténet szakos MA hallgatója kapta Marosvásárhely köztéri szobrászatával kapcsolatos hiánypótló kutatásához.

A 2015. évi hatodik CentrArt Ösztöndíjat Barazsuly Viktória Adrienn, a Babeş–Bólyai Tudományegyetem művészettörténet szakos MA hallgatója kapta Földes Imre plakátművész temesvári és budapesti tevékenységével kapcsolatos kutatásához.

A 2016-17. évi hetedik CentrArt Ösztöndíjat Kinde Anna, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem művészettörténet szakos MA hallgatója kapta a közeljövőben felújításra kerülő kolozsvári Szent Mihály plébániatemplom Bágyuj Lajos-féle 1956–1957 közötti felújításának történeti kutatására.