FMK VI.

Fiatal Művészettörténészek VI. Konferenciája
Esztergom, 2017. október 27–29.

fmk_6_esztergom_meghivo_kicsi_kicsi

A CentrArt Művészettörténészek Új Műhelye Közhasznú Egyesület (Budapest), az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány (Kolozsvár) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar szervezésében 2017. október 27–29-én kerül sor a Fiatal Művészettörténészek VI. Konferenciájára Esztergomban.

fmk_6_esztergom_plakat(Nagyobb méretért kattints a képre!)

A konferencia részletes programja és az előadások rezüméje itt érthető el.

logok

A rendezvény egy konferenciasorozat hatodik állomása: a Fiatal Művészettörténészek I. Konferenciáját 2007 őszén, tíz évvel ezelőtt, az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány szervezte meg Kolozsvárott. 2009-ben a CentrArt Egyesület csatlakozásával a kezdeményezés nemzetközi konferenciasorozattá bővült, ugyanakkor döntés született arról, hogy a jövőben váltakozva zajlik magyarországi, illetve erdélyi helyszíneken. Az ülésszaknak 2011-ben Marosvásárhely adott otthont a Maros Megyei Múzeum támogatásával, 2013-ban vendéglátónk a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (Művészettörténet és Elmélet Tanszéke) volt. Két évvel ezelőtt pedig a konferencia az eseménysorozat indulási helyszínén, Kolozsvárott került megrendezésre.

A konferencián elhangzott előadásokból Egyesületünk tanulmánykötetet készül megjelentetni, a kéziratok leadási határideje 2018. február 5.